"Лисичанськвугілля" заплатить 39 мільйонів угрупуванню Юри Єнакіївського

Понеділок, 27 січня 2014, 10:49

ПАТ "Лисичанськвугілля" за результатами тендерів уклало низку угод на постачання канатно-крісельної дороги МДК 400 (240 м) та ремонт двигунів на суму 38,71 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" із посиланням на "Вісник державних закупівель".

ТОВ "Промтехпоставка ЛТД" отримає 13,7 млн гривень, ТОВ "Укртехмаркет ЛТД" - 25,01 млн гривень. Ці підряди фірми розіграли між собою.

"Укртехмаркет ЛТД" зареєстровано в м.Єнакієве по Луганському шосе, 74, де прописані також кілька компаній народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка. В тому числі "УГК-2000", президентом якої Іванющенко був на момент обрання нардепом в 2007 році, а також "Фріланс-транс", через яку Іванющенко отримав частку в аеропорті "Київ" в Жулянах.

Реклама:

"Укртехмаркет ЛТД" з листопада 2011 року виграло державні тендери на 1,50 млрд гривень.

На всіх тендерах, виграних "Укртехмаркетом", єдиним конкурентом була "Промтехпоставка", зареєстрована у Луганську на Андрія Волкова. Компанія почала вигравати державні тендери на початку 2012 року і з того часу отримала підряди на 1,09 млрд гривень.

Нагадаємо, у грудні стало відомо про результати ревізії Дерфінінспекції. Виявилось, що "Лисичанськвугілля" перерахувало фірмі "Промтехпоставка ЛТД" 6,4 млн гривень за капітальний ремонт гірничошахтного обладнання, який фактично не здійснювався.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!