"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЧАЕС заплатить 1,5 мільйони за спостереження за саркофагом

Неділя, 26 січня 2014, 09:56

ДСП "Чорнобильська АЕС" 14 січня за результатами тендеру уклало угоду з ДП "Укрінжгеодезія" на інженерно-геодезичні спостереження за осіданнями і деформаціями об’єкта "Укриття".

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

Як зазначається, вартість угоди становить 1,52 млн гривень. Послуги мають надаватись до кінця червня 2014 року.

Спостереження будуть проводити вранці, через годину після сходу сонця, і у вечірню видимість. Тривалість спостережень вранці і ввечері повинна становити не більше двох годин. Замовник повинен отримати достовірні дані про стан "Укриття", каркасу машинного залу 4 блоку та деаераторної етажерки.

Реклама:

Результати будуть використані для відстеження динаміки переміщень і напруженості будівельних конструкцій і вжиття заходів по запобіганню руйнування конструкцій і прогнозування аварійних ситуацій в процесі перетворення об’єкту "Укриття" в екологічно безпечну зону.

Видання нагадує що, на ЧАЕС триває спорудження нового безпечного конфайнменту - аркового багатофункціонального комплексу для перетворення об’єкта "Укриття" в екологічно безпечну систему.

Функцію огороджувального контуру НБК мають виконати реконструйовані, підсилені та герметизовані будівельні конструкції 3 і 4 енергоблоків ЧАЕС. У листопаді 2013 року ДСП "Чорнобильська АЕС" підписало договір з корпорацією "Укртрансбуд" на відновлення огороджувального контуру машинного залу 4 енергоблоку ЧАЕС за 12,52 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!