Мінагрополітики запевняє, що винороби отримають пільги

П'ятниця, 24 січня 2014, 19:46

Міністерство аграрної політики та продовольства розробило низку змін, ініціатив та заходів задля збільшення обсягів насаджень винограду, поліпшення матеріально-технічної бази виноградарів та уникнення перепон на шляху розвитку галузі.

Про це повідомив начальник відділу розвитку садівництва, виноградарства та виноробства Департаменту землеробства Віктор Костенко.

"Сьогодні найгостріше питання - це все ж таки підтримка галузу державою. Оскільки ми знаємо, що садити виноградники, сади, будувати теплиці - бізнес не швидкооборотний, тому без державної підтримки цій галузі складно розвиватися", - зазначив фахівець.

"Так, для захисту інтересів вітчизняних виноробів міністерством запропоновано зміни до законопроекту "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів", - йдеться в прес-релізі міністерства.

Реклама:

У прес-релізі, також зазначається, що будь-який заклад під час отримання ліцензії буде зобов’язаний мати в асортименті вітчизняну продукцію в обсязі від 30% до 50%.

Окрім цього, Мінагрополітики запропонувало запровадити низку пільг для виноробів. Зокрема, задля залучення додаткових коштів для модернізації виноробного виробництва пропонується внести зміни до Податкового кодексу щодо спеціального режиму оподаткування.

Також пропонується розширити дію фіксованого сільськогосподарського податку на виноградарсько-виноробні підприємства, які виробляють винопродукцію з власного винограду.

За словами Костенка, також розроблено постанову про приєднання до Міжнародної організації виноградарства та вина, яка є надзвичайно важливою для всіх виноградарів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: