"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Nokia закінчила четвертий квартал із збитками

П'ятниця, 24 січня 2014, 16:17

Фінська Nokia закінчила четвертий квартал 2013 року з чистим збитком у 25 мільйонів євро проти 193 мільйонів євро чистого прибутку в аналогічному періоді роком раніше.

Про це пишуть "Вести.ru".

Як наголошується, виручка виробника за рік впала на 21%, зупинившись на позначці 3,48 млрд євро. Операційний прибуток знизився на 39% до 408 млн євро.

У звіті також говориться, що підрозділ Devices and Services, відповідальний за розробку, виробництво і продаж мобільних пристроїв під брендом Nokia, отримав збиток у розмірі 198 млн євро.

Реклама:

Компанія пов'язує невдачі на цьому фронті з жорсткою конкуренцією на ринку мобільних пристроїв, а також з труднощами переходу з платформи Symbian на Windows Phone.

У четвертому кварталі минулого року Nokia продала 8,8 млн смартфонів, в тому числі 8,2 млн апаратів з лінійки Lumia. У річному вираженні реалізація піднялася на 86%, проте в квартальному залишилася практично незмінною, незважаючи на передноворічний сезон.

Всього минулого року компанії вдалося продати 30 млн смартфонів Lumia, що вдвічі більше, ніж у 2012 році. Тоді ця цифра становила 13,3 млн штук.

Виручка Nokia Solutions & Networks скоротилася на 22% до 3,1 млрд євро щодо показника річної давності, а операційний прибуток вимірювалася лише 11,2% від цієї виручки.

У рамках запущеного процесу перебудови штат NSN був скорочений на 21 тисячу осіб. Крім цього були продані деякі активи, включаючи підрозділ, зайняте виробництвом устаткування для оптоволоконних мереж.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!