DUPD хоче піти з українського ринку нерухомості

Четвер, 23 січня 2014, 18:53

Рада директорів Фонду інвестицій в українську нерухомість Dragon Ukrainian Properties and Development Plс у зв'язку з набуттям статусу повністю інвестованого пропонує затвердити нову інвестиційну політику, яка передбачає продаж активів.

Відповідну пропозицію винесено на позачергові збори акціонерів 17 лютого, передає "Інтерфакс-Україна".

"Політика передбачає не здійснювати нові інвестиції і монетизувати існуючі інвестиції в нерухомість так швидко і ефективно, як може дозволити український ринок нерухомості, і повернути кошти акціонерам", - повідомляється в документі DUPD, розміщеному на сайті Лондонської фондової біржі.

У зв'язку з планованою зміною інвестиційної політики директора фонду пропонують переглянути угоду про управління та політику винагороди ради директорів, що пов'язано з додатковим часом, який буде потрібен їм на роботу.

Реклама:

Фонд DUPD заснований в кінці лютого 2007 року. До початку 2008 року залучив 308 млн доларів: 208 млн доларів - в ході IPO на Лондонській фондовій біржі в червні за ціною 2 долари за акцію, плануючи інвестувати їх протягом 24-30 місяців з цільовою дивідендною ставкою 7-10% річних.

Потім у листопаді того ж року фонд отримав ще 100 млн доларів на SPO, провівши його за ціною 2,73 долара за акцію.

Станом на 30 червня 2013 року чиста вартість активів DUPD становила 1,81 долара за акцію, а загальна вартість активів 180,3 млн доларів, тоді як чиста вартість залучених коштів з урахуванням повернених за час роботи фонду 21,7 млн ​​доларів - 286,3 млн доларів.

В даний час акції DUPD котируються за курсом 0,6 долара за 1 штуку, при цьому оголошення про можливу зміну інвестиційної політики призвело до їх зростання на 12%.

Фонд зазначає, що, незважаючи на повільне зростання що почалося після спаду 2008-2010 років, вартість нерухомості все ще істотно нижче докризового рівня.

На думку директорів, така ситуація зберігатиметься в осяжному майбутньому у зв'язку з поточною ситуацією із забезпеченням боргового фінансування і іпотечним ринком на ринку житлової нерухомості.

DUPD вказує, що в умовах кризи компанія почала відхід від девелоперської нерухомості та зосередила свої інвестиції в нові проекти, які приносили б поточний дохід.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!