Lenovo купує IBM за 2,3 мільярда

Четвер, 23 січня 2014, 12:15

Китайська Lenovo Group Ltd домовилася з IBM про покупку бізнесу з випуску недорогих серверів за 2,3 млрд доларів, з яких 2 млрд доларів будуть внесені в грошовій формі, а залишок суми - акціями Lenovo.

Про це йдеться в розміщеній в четвер спільній заяві компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

Підрозділ серверів x86 включає сервери сімейств System x, BladeCentre і Flex System. Купівлею у IBM цього бізнесу цікавилися також американська Dell Inc. і японська Fujitsu Ltd.

За оцінками Morgan Stanley, на підрозділ бюджетних серверів в 2012 році припадало 4,9 млрд доларів з 15,4 млрд доларів виручки IBM (сама компанія окремо не публікує показник для цього бізнесу), пише The Wall Street Journal.

Реклама:

Однак IBM стикається з проблемами на ринку комп'ютерного обладнання.

Lenovo купила в 2005 році у IBM бізнес з виробництва персональних комп'ютерів і минулого року стала світовим лідером з випуску PC, обійшовши Hewlett-Packard.

Купівля підрозділів бюджетних серверів IBM зробить Lenovo основним конкурентом Hewlett -Packard і Dell і в цьому сегменті.

Крім того, китайська компанія зможе диверсифікувати свій бізнес в умовах, коли ринок персональних комп'ютерів переживає стагнацію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: