"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Морози підвищать ціни на плодоовочеву продукцію в Україні - експерти

Четвер, 23 січня 2014, 09:38

Морозна погода в Україні може спричинити за собою зростання цін на плодоовочеву продукцію.

Таку думку висловили експерти проекту "АПК-Іфнорм: овочі та фрукти" .

"Зі зниженням температури обсяг пропозицій плодоовочевої продукції на ринку традиційно скорочується", - коментує ситуацію керівник проекту "АПК-Інформ: овочі та фрукти" Тетяна Гетьман.

За її словами, власники необладнаних сховищ в таку погоду краще утриматися від продажів. У свою чергу, господарства з обладнаними сховищами отримають можливість підвищити ціну на цьому тлі".

Реклама:

Також експерти підкреслюють, що ціна на плодоовочеву продукцію може вирости не тільки у виробників, але і для кінцевого споживача.

З настанням сильних морозів дрібні перекупники практично згорнули діяльність на відкритих продовольчих ринках, і основна торгівля змістилася в роздрібні мережі, у яких найчастіше закупівельні ціни вищі.

До того ж і мережі і самі виробники закладатимуть у відпускні ціни додаткові витрати на транспортування продукції до складу магазину .

Зі слів постачальників , деякі транспортні компанії з похолоданням вже збільшили тарифи на 5-10%.

"Плодоовочева продукція дуже чутлива до низької температури, тому транспортування такого товару завжди вимагає додаткових витрат на підтримку необхідного температурного режиму в рефрижераторах" , - сказала Гетьман.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!