Кернес дав 4 мільйони на відлов та вбивство собак

Середа, 22 січня 2014, 10:27

Департамент житлового господарства Харківської міськради уклав угоду з КП "Центр поводження з тваринами" на здійснення вилову безпритульних домашніх тварин на території Харкова.

Про це пишуть "Наші гроші" із посиланням на "Вісник державних закупівель".

Вартість угоди становить 4,29 млн гривень. 

Протягом року мають відловити 10 тис собак. Зазначимо, що у 2013 році відлов тієї ж кількості собак у Харкові коштував тільки 3,27 млн гривень.

Реклама:

Фірма підрядник повинна мати спеціальне оснащення для гуманного відлову і транспортні засоби для перевезення тварин, а також ветеринарний стаціонар або договори з закладами щодо тимчасового утримання, обстеження, стерилізації, щеплення, евтаназії, утилізації трупів тварин.

Єдиним конкурентом на торгах було ТОВ "Чистий дім плюс". Засновниками фірми є Віталій Кірея і Олександр Бейніш, зареєстрований як житель Берліну. Бейніш разом з радником мера Харкова Володимиром Чумаковим був також співзасновником ТОВ "Харків екоресурс", яке останніми роками постійно виграє тендери на вивезення сміття.

У 2009-2012 рр. тендери по відлову безпритульних тварин вигравало саме ТОВ "Чистий дім плюс", лише двічі розділивши замовлення з КП "Харківблагоустрій". У 2013 році цей підряд вперше дістався КП "Центр поводження з тваринами", а "Чистий дім плюс" тоді так само було єдиним конкурентом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!