Думка експерта: Зміни щодо техконтролю сільгосптехніки загрожують монополією та корупцією

Вівторок, 21 січня 2014, 19:42

Пропоновані Кабміном зміни щодо технічного контролю сільгосптехніки загрожують монополією та корупцією на ринку даних послуг.

Про це заявив генеральний директор асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Володимир Лапа.

"Пропозиція Держінспекції сільського господарства є необґрунтованою та створить сприятливе середовище для корупції. Виникає серйозний ризик того, що до конкурсу будуть допущені лише "обрані", які встановлять фактичну монополію на ринку. Крім того, запропоновані зміни будуть звужувати конкуренцію і відповідно завищувати і без цього не малі розцінки на проведення технічного контролю машин", - зазначив Лапа.

За словами експерта, відповідно до Конституції органи державної влади та їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі та в межах визначених повноважень.

Реклама:

"Загалом обов'язковий технічний контроль сільгосптехніки підлягає відміні як такий, що не вирішує питання щодо забезпечення їх утримання в належному технічному стані, оскільки містить більше формальних заходів, за проведення яких сільгоспвиробники зобов’язані сплачувати неабиякі кошти, в результаті чого гальмується розвиток сільського господарства та збільшується собівартість продукції", - додав гендиректор УКАБ.

За його словами, таку думку поділяють і народні депутати України, що є ініціаторами законопроектів № 2568а і № 2609а, які опрацьовуються в парламенті та підтримані парламентським Комітетом із питань аграрної політики та земельних відносин.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: