Влада виділить на садівництво та хмелярство 700 мільйонів

Вівторок, 21 січня 2014, 19:22

Цьогоріч державну підтримку садівництва, виноградарства та хмелярства збільшено до 700 мільйонів гривень.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

"Останніми роками Уряд приділяє значну увагу розвитку садівництва. Завдяки державним програмам підтримки галузі ми вже можемо говорити про збільшення виробництва плодово-ягідної продукції, посівних площ, експорту, а також внутрішнього споживання. Так, минулоріч валове виробництво плодів та ягід зросло на 14%, а винограду − на 26%", − зазначив Присяжнюк.

За словами міністра, аби закріпити таку позитивну тенденцію, вирішено збільшити фінансування галузі. І у держбюджеті на 2014 рік на розвиток хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягідників і догляд за ними передбачено 700 мільйонів гривень. А це у 7 разів більше, ніж у бюджеті на 2013 рік.

Реклама:

"Претендувати на державну допомогу можуть не тільки великотоварні виробники, але й селяни та фермери. Вони зможуть використати ці кошти на викорчовування старих та насадження нових садів та виноградників, будівництво сучасних сховищ та закупівлю необхідного обладнання", − наголосив глава відомства.

Також Присяжнюк додав, що, аби отримати державну допомогу, сільгоспвиробник має розробити проект та затвердити його в управлінні АПР свого району. Потім районна комісія здійснює перевірку факту закладення садів та їхню оцінку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!