Fitch може переглянути рейтинг України в кінці лютого

Вівторок, 21 січня 2014, 17:22

Міжнародне рейтингове агентство Fitch може переглянути суверенний рейтинг України в кінці лютого.

Про це заявив глава аналітичної групи Fitch по суверенних рейтингах в країнах Європи з економікою, що розвивається Пол Роукінс в ході телеконференції у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

У листопаді агентство знизило рейтинг України з "B" до "B-" з "негативним" прогнозом у зв'язку зі "слабкою позицією зовнішнього фінансування і обмеженнями в здатності держави залучати кредити в іноземній валюті для рефінансування виплат за зовнішнім боргом в 2014-2015 роках" .

З тих пір Україна отримала обіцянку Росії з надання ресурсів у розмірі 15 млрд доларів, що дозволить країні істотно зменшити ризик кризи зовнішньої ліквідності на найближчі два роки.

Реклама:

У ході телеконференції аналітики Fitch підтвердили "негативний" прогноз розвитку банківського сектора країни, відзначивши високий рівень невизначеності в макроекономічній і політичній сферах.

Зважаючи на слабкий довіри українців до економіки країни, експерти відзначили ймовірність збільшення попиту на іноземну валюту і потенційну небезпеку відтоку депозитів з українських банків.

У той же час експерти прогнозують збереження курсу гривні на міжбанківському ринку близько поточного рівня в 8,3 гривень за доллар протягом поточного року і частково - наступного, проте підкреслюють, що для більш точного прогнозу необхідно поспостерігати за змінами в політиці уряду України після отримання коштів від РФ.

Росія в 2013-2014 роках планує надати Україні ресурси в обсязі 15 млрд доларів за рахунок викупу єврооблігацій країни. За оцінками аналітиків, фактично РФ стане найбільшим кредитором України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: