Компанія Ахметова заборгувала "Нафтогазу" 3,1 мільярда

Вівторок, 21 січня 2014, 15:24

Борг компанії "Київенерго" перед "Нафтогазом" за спожитий природний газ для виробництва теплової енергії для потреб населення станом на 1 січня 2014 становить 3,1 млрд гривень.

Про це на преc-конференції 21 січня в Києві заявив виконавчий директор "Київенерго" Юрій Магера, передає "УНІАН".

У свою чергу, за словами Магери, заборгованість КМДА з різниці в тарифах перед "Київенерго" на 1 січня становить близько 2 млрд гривень.

Як відомо, КМДА у свою чергу отримує дані кошти у вигляді субвенції з держбюджету для погашення різниці в тарифах на теплову енергію.

Реклама:

"У нашій собівартості виробництва теплової енергії 80% - це газова складова. Той тариф, який зараз у нас є, не покриває навіть паливну складову", - сказав виконавчий директор "Київенерго".

Також Магера додав, що заборгованість бюджетних організацій різного рівня перед "Київенерго" становить 570 млн гривень, а заборгованість житлово-експлуатаційних організацій - близько 1,1 млрд гривень.

"Щодо електроенергії є така ж тенденція. Основний боржник це "Київводоканал", близько 240 млн гривень", - зазначив Магера.

Нагадаємо, ПАТ "Київенерго" генерує і постачає теплову та електричну енергію в Києві, входить до складу ДТЕК Рината Ахметова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: