"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

SAP прогнозує зростання виручки до 22 мільярдів євро

Вівторок, 21 січня 2014, 14:04

Німецький виробник корпоративного програмного забезпечення SAP планує збільшити сумарну виручку виручку компанії до 22 мільярдів євро за рахунок зростання бізнесу компанії від хмарних послуг.

Про це пише "CyberSecurity".

Як наголошується , сам хмарний бізнес SAP повинен приносити близько 3,5 млрд євро до 2017 року . У вівторок же компанія повідомила про те , що за підсумками 2013 її виручка склала 16,8 млрд євро , що на 4 % вище року попереднього.

При цьому , виручка компанії від її хмарної корпоративної платформи HANA за підсумками року склала 664 млн євро , що на 69% вище , ніж за підсумками 2012 року.

Реклама:

У SAP говорять , що в майбутньому очікують збереження значних темпів зростання хмарного бізнесу , але також очікують , що він буде приносити дохід більш передбачуваними темпами.

" Виручка від хмарного бізнесу зростатиме істотними темпами до 2017 року, а й після нього даний напрямок буде показувати хорошу динаміку" , - відзначили в компанії.

При цьому виробник відзначає , що перехід компанії на хмарну модель бізнесу тягне за собою додаткові витрати і SAP заявила , що її операційна маржа буде нижче 35 % як мінімум до 2017 року.

У четвертому кварталі компанія показала виручку в 5,1 млрд євро , що на 2 % вище показника кварталом раніше. Чистий прибуток компанії за підсумками минулого кварталу зросла на 20 % до 1,3 млрд доларів.

SAP зафіксувала 2 % падіння виручки від продажів програмного забезпечення до 1,9 млрд євро , проте виручка від хмарного софта і послуг комерційної підтримки виросла на 66 % до 209 млн євро , вказуючи на зміщення показників прибутковості в балансі SAP.

Обсяг хмарних підписок і виручка від послуг техподержкі , яка вже була продана , але поки не оплачена , відноситься у SAP до прибутку майбутніх періодів і за рік цей показник виріс на 50 % до 1,2 млрд євро.

Згідно зі звітом SAP , в останньому кварталі обсяг замовлень з країн Азіатсько- тихоокеанського регіону і Японії показує двозначне зростання , тоді як у Північній і Південній Америці він був менше 10%.

Аналогічний показник по регіону EMEA склав 9 % , при цьому , тут зростання більше 10% зафіксовано в Німеччині , Франції , Росії та ряді країн Близького Сходу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!