"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Давосі відкривається Всесвітній економічний форум

Вівторок, 21 січня 2014, 10:41

Наслідки перебудови світу для влади, суспільства та бізнесу обговорять учасники 44 сесії Всесвітнього економічного форуму який відкривається в швейцарському Давосі.

Про це повідомляє ИТАР-ТАСС.

Як повідомив напередодні форуму його засновник Клаус Шваб, очікується, що цього року в дискусіях візьмуть участь понад 2,5 тисяч представників владних структур, бізнес-еліти і громадських організацій з 100 країн.

Свою участь підтвердили понад 40 глав держав і урядів, в тому числі президенти Бразилії Ділма Роуссефф, Південної Кореї Пак Кин Хе, Мексики Енріке Пенья Нієто, прем'єр-міністри Великобританії Девід Кемерон, Італії Енріко Летта, Японії Сіндзо Абе.

Реклама:

Як наголошується, свою думку про глобальні виклики і майбутнє Близького Сходу озвучать президент Ірану Хасан Роухані, президент і прем'єр-міністр Ізраїлю Шимон Перес і Біньямін Нетаньяху.

Крім того, в Давос прибуде генсек ООН Пан Гі Мун, який в ці дні також виступить у Монтре на конференції з сирійського врегулювання "Женева-2".

Таким чином, Швейцарія збере в 20-х числах січня видних політичних і громадських діячів, здатних впливати на врегулювання кризових явищ у світовій економіці. Ключові заходи форуму пройдуть з 22 по 26 січня.

Як розповів Клаус Шваб, цього року програма сесії сфокусована на чотирьох основних темах - вплив інновацій на сучасне життя, перспективи глобального розвитку, участь громадянського суспільства в економічних процесах, питання " 9 мільярдів", пов'язане з ростом чисельності населення.

У ході окремих сесій, за словами засновника ВЕФ, обговорюватимуться проблема зміни клімату, майбутнє охорони здоров'я, питання безробіття серед молоді. Пройдуть окремі дискусії, присвячені розвитку економік Китаю, Індії, Мексики, Бразилії та Росії.

Також, зазначив Шваб, акцент під час зустрічей буде зроблений на пошуку вирішення проблем у Північній Африці і на Близькому Сході.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!