"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні зросла кількість безготівкових розрахунків

Понеділок, 20 січня 2014, 19:32

Після введення обмеження готівкових розрахунків, в Україні зросла кількість операцій фізосіб, які проводяться за участю банків.

Про це в інтерв'ю УНІАН заявив глава Національного банку Ігор Соркін.

"У багатьох європейських країнах розмір суми готівкових розрахунків значно нижче, ніж в Україні, наприклад в Італії - це 1 тисяча євро, у Франції - 3 тисячі євро. Зниження ліміту розрахунків готівкою - наш наступний крок. І ми його зробимо при досягненні відповідного рівня розвитку безготівкових розрахунків", - сказав він.

За словами Соркіна, сьогодні в Україні на 10 осіб випущено 15 платіжних карт, що можна порівняти з середнім показником у країнах ЄС.

Реклама:

У зв'язку з цим він уточнив, що за останні 5 років частка безготівкових платежів з використанням платіжних карт збільшилася майже в 4 рази.

"Питання розвитку роздрібних безготівкових платежів для Національного банку є одним з пріоритетних. Адже кожна безготівкова гривня працює на економіку нашої країни", - підкреслив глава Нацбанку.

Тим часом, Соркін зауважив, що платіжна інфраструктура ще розвинена недостатньо, тому на найближчий рік її подальший розвиток буде для регулятора одним з пріоритетних завдань.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: