Євробонди Україна-14 подешевшали на тлі загострення ситуації в країні

Понеділок, 20 січня 2014, 19:06

Єврооблігації України з погашенням у червні 2014 року в понеділок подешевшали на 0,5 процентного пункту на тлі загострення політичної ситуації в країні.

Про це свідчать дані інформаційного агентства Bloomberg, передає "Інтерфакс-Україна".

За даними інформаційного агентства, цінні папери за станом на 20 січня котирувалися за курсом до 100,625% номіналу, тоді як за підсумками торгів 17 січня - 101,125% номіналу. Прибутковість єврооблігацій при цьому зросла на 1,375 процентного пункту - до 6,128% річних.

Як наголошується, разом з тим найбільше зниження котирувань зафіксоване за єврооблігаціями з погашенням у листопаді 2022 року - більше 2 п.п., до 93,125% номіналу, в результаті чого їх прибутковість зросла до 8,933% річних з 8,56% річних в минулу п'ятницю. Зниження вартості зафіксоване і за всіма іншими суверенними випусками.

Реклама:

Як зазначила фахівець відділу міжнародних продажів боргових цінних паперів компанії "Драгон Капітал" Світлана Русакова, на ринку в понеділок були відсутні агресивні продажі.

"Інвестори уважно стежать за розвитком ситуації в Україні, але поки вважають за краще утримуватися від прийняття різких рішень", - сказала вона.

Втім, за словами експерта, реакцію ринку на події в Україні обмежує також те, що в США в понеділок вихідний день у зв'язку з святкуванням дня Мартіна Лютера Кінга.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!