"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фонд гарантування вкладів виплатить 77% депозитів банку "Даніель"

Понеділок, 20 січня 2014, 18:46

Сума можливого відшкодування депозитів банку "Даніель" за рахунок коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб становить 77% від загальної суми депозитів, яка становить 399 мільйонів гривень.

Про це повідомив під час брифінгу в Києві заступник директора-розпорядника Фонду Андрій Оленчик, передає УНІАН.

За словами Оленчика, на 13 січня 2014 року загальна сума депозитів банку становить 517 млн ​​гривень, вкладниками банку є 8,186 тисяч осіб.

"Вклади, термін дії яких закінчився до або під час введення тимчасової адміністрації, а також безстрокові вклади, будуть відшкодовані в межах 200 тисяч гривень протягом роботи тимчасової адміністрації", - сказав він.

Реклама:

За інформацією Фонду гарантування вкладів фізосіб, з вкладів, які будуть відшкодовані Фондом, 288,2 млн гривень будуть виплачені під час роботи тимчасової адміністрації в банку до 16 квітня 2014 року.

"Нам потрібно кілька тижнів для того, щоб взяти під контроль операційну діяльність банку і розібратися в ситуації, перш ніж почати виплати", - сказав Оленчик.

За його словами, гроші для виплат вже акумульовані Фондом.

Як повідомлялося, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 16 січня прийняв рішення №1 про початок виведення банку "Даніель" з ринку і здійсненні в ньому тимчасової адміністрації з 17 січня 2014 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!