Прасолов вважає, що співпраця з РФ підвищить конкурентоспроможність України

Понеділок, 20 січня 2014, 15:09

Реалізація спільних українсько-російських проектів дозволить ефективно використовувати інновації в економіці України, що підвищить її конкурентоспроможність, сприятиме економічному зростанню та залученню наукових ресурсів у виробництво.

Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов в інтерв'ю каналу БТБ, передає "Forbes-Україна".

"Ці проекти важливі для подальшого розвитку України, для підвищення конкурентоспроможності країни та підвищення, в кінцевому підсумку, рівня життя нашого населення", - зазначив міністр.

Він повідомив, що на сьогодні погоджено 23 основних проекти між Україною та Росією у важливих високотехнологічних галузях економіки, насамперед: авіабудуванні, атомній енергетиці, суднобудуванні, космічній галузі, зв'язку.

Реклама:

Також Прасолов зазначив, що вже прорахована попередня вартість проектів, готова документація, техніко-економічне обгрунтування, визначені відповідальні за їх реалізацію.

"Загальна попередня вартість проектів становить близько 56,4 млрд доларів. Таким чином, в рік Україна може отримувати до 8 млрд доларів російських інвестицій на реалізацію проектів у пріоритетних галузях економіки, і дуже важливо, що до реалізації цих проектів ми приступаємо вже в 2014 році", - підкреслив міністр.

При цьому він висловив упевненість, що Україна повною мірою зможе використовувати залучені ресурси для формування бази, необхідної для забезпечення стабільного економічного зростання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: