"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Кернел" Веревського збільшив продажі зерна на 22,5%

Понеділок, 20 січня 2014, 11:10

"Кернел", одна з найбільших українських аграрних груп, у другому кварталі 2014 фінансового року збільшила продажі зерна на 22,5% - до 1,335 млн тонн.

Як наголошується в повідомленні компанії на Варшавській фондовій біржі, при цьому продажі наливної соняшникової олії в порівнянні з аналогічним періодом минулого фінроку скоротилися на 31,6% - до 261,747 тис.тонн.

Продажі бутильованої олії в жовтні-грудні поточного фінроку становили 30,375 тис. тонн проти 33,76 тис. тонн за аналогічний період минулого фінроку.

Агрохолдинг за вказаний період переробив 726,087 тис.тонн насіння соняшнику, що на 4,5% менше, ніж у другому кварталі попереднього фінроку.

Реклама:

Крім того, "Кернел " збільшив випуск рафінованої олії на 2,3% - до 34,572 тис. тонн, бутильованої - на 2,3%, до 31,487 тис. тонн.

Водночас аграрна група наростила на 3,7% обсяги перевалки в належних їй експортних терміналах - до 1,269 млн тонн. З липня по грудень компанія також збільшила зберігання зернових та олійних культур на 50,7% - до 2,447 млн ​​тонн.

Згідно з повідомленням "Кернела", зростання продажів зерна обумовлене високими темпами експорту з Росії через порт Тамань, а також зростанням експорту з України після отримання високого врожаю. Компанія відзначає, що продажі соняшникової олії фактично відповідають обсягам його виробництва.

Переробні потужності "Кернела" у другому кварталі працювали майже на повну потужність і почали переробку нового врожаю соняшнику. Зростання обсягів перевалки компанія пояснює більш ефективним використанням потужностей Таманського та українських портів.

"Кернел" - вертикально інтегрована компанія, що працює в агропромисловому секторі України з 1994 року. Виробляє цукор, соняшникову олію, здійснює дистрибуцію бутильованої олії в країні під торговими марками "Щедрий Дар", "Стожар", "Чумак Золота", експорт олії і зернових, а також надає послуги зі зберігання зернових і олійних культур на елеваторах.

Володіє компанією екс-депутат Верховної ради Андрій Веревський.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: