Бельгійці приховують від податків у швейцарських банках близько 60 мільярдів

Понеділок, 20 січня 2014, 10:15

Громадяни Бельгії приховують від податків у швейцарських банках близько 60 млрд євро.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Echo.

Видання посилається на підрахунки професора London School of Economics Габріеля Зюкмана, який в свою чергу користувався даними Швейцарського національного банку.

У 2012 році самі швейцарці оцінювали авуари бельгійців в 30 млрд євро, однак лондонський професор стверджує, що в реальності ця цифра вдвічі більше.

Реклама:

На його думку, швейцарська методика підрахунку не ідентифікує бенефіціарів зберігаються в Швейцарії активів, тому вони часто приписуються швейцарцям, в той час як належать іноземцям.

Минулої п'ятниці Швейцарія і Євросоюз почали переговори про боротьбу з ухиленням громадян ЄС від сплати податків. Передбачається, що сторони оновлять діючі з 2005 року домовленості, посиливши переслідування порушників.

У 2012 році Швейцарія перевела країнам ЄС всього 461 млн швейцарських франків (384 млн євро) податків на фінансові активи громадян країн блоку. Ставка податку була збільшена з 20% до 35% в 2011 році, при цьому Швейцарія залишає собі приблизно чверть суми як компенсацію адміністративних витрат.

Однак податком обкладається тільки процентний дохід у найвужчому сенсі слова, і в даний час Брюссель хоче максимально розширити коло оподатковуваних активів і доходів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!