Світова економіка зросте на 2,8% в 2015 році - HSBC

Неділя, 19 січня 2014, 11:26

У міру того як економічне зростання прискорюється, інфляція слабшає, створюючи умови для появи нових економічних викликів.

Про це йдеться в доповіді HSBC "Дефляція: прихована загроза", пишуть "Весті.економіка".

У доповіді наголошується, що в багатьох країнах інфляція зберігається на несподівано низькому рівні, в першу чергу це стосується розвинених економік.

"Ситуація виглядає так, ніби низька інфляція відображає ослаблення повноважень центральних банків в силу застосування нестандартних заходів стимулювання грошово-кредитної політики", - йдеться в доповіді.

Реклама:

"Ситуація все частіше виглядає так, що замість усунення дефляційних трендів вплив грошово-кредитної політики просто дозволяє центральним банкам експортувати дефляцію в інші країни. Ми називаємо це грошово-кредитної версією валютних війн", - наголошується в доповіді.

Незважаючи на поліпшення перспектив економічного зростання, аналітики HSBC не прогнозують повернення до докризових темпів зростання.

Очікується, що в 2015 році зростання світової економіки прискориться до 2,8% з 2% в 2012 році і до 2,6% в 2013 році.

"Прискорення показує перехід від спаду в економіці єврозони в 2013 році до невеликого зростання поряд з найбільш агресивним, хоча і незбалансованим, зростанням у Великобританії. Зростання економіки США на рівні близько 2,3% в 2014 році і 2,5% в 2015 році ще розчаровує щодо темпів зростання за останні роки. Ринки, що розвиваються вийшли зі стагнації 2013 року, темпи їх зростання до 2015 року складуть більше 5%. Однак економічний стан Бразилії залишається досить слабким", - йдеться в доповіді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!