"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Moody's підвищило рейтинг Ірландії до інвестиційного

Субота, 18 січня 2014, 15:07

Рейтингове агентство Moody's підвищило суверенний рейтинг Ірландії з "сміттєвого" ​​до "інвестиційного" ​​рівня, прогноз по рейтингу був змінений на "позитивний".

Про це йдеться в офіційному прес-релізі агентства, передають "Вести.ru".

За даними прес-релізу, агентство Moody's підвищило рейтинг Ірландії з "Ba1/NP" до "Baa3/P-3". Згідно з методологією виставлення кредитних рейтингів Moody's оцінки "Baa3" і вище відповідають "інвестиційному" рівню.

Агентство Moody's стало єдиною з трьох основних рейтингових компаній, яка знизила суверенний кредитний рейтинг Ірландії до "сміттєвого" статусу в липні 2011 року.

Реклама:

Standard & Poor's і Fitch зберегли кредитні оцінки Ірландії на "інвестиційному" рівні, незважаючи на проблеми у фінансовому секторі і обвал на ринку нерухомості в країні.

У середині грудня 2013 року Ірландія вийшла з антикризової програми ЄС і МВФ, яка була ініційована на прохання її влади.

Міністр фінансів країни Майкл Нунан заявив, що сподівається на перегляд кредитного рейтингу Ірландії з боку Moody's з "сміттєвого" ​​на "інвестиційний".

Державні або корпоративні облігації з "інвестиційним" рівнем оцінки вважаються активами з порівняно низькими ризиками дефолту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: