Президент США підписав бюджет уряду в 1,1 трильйона доларів

Субота, 18 січня 2014, 12:03

Президент США Барак Обама підписав указ про фінансування роботи уряду і держустанов до 30 вересня - кінця поточного фінансового року.

Про це повідомило Agence France-Presse в п'ятницю, передає УНІАН.

За інформацією видання, витрати на роботу уряду, згідно з підписаним Обамою указу, складуть 1,012 трильйона доларів.

Ще 92 мільярди доларів виділяється на військові операції за межами США, а 6,5 мільярда доларів резервуються для ліквідації надзвичайних ситуацій природного характеру.

Реклама:

Раніше законопроект про фінансування роботи уряду і держустанов був затверджений нижньою і верхньою палатами Конгресу США.

Як повідомлялося, на початку жовтня 2013 року робота американських держустанов була припинена через те, що законодавці не встигли вчасно узгодити фінансування уряду на новий фіскальний рік.

Представники Республіканської партії, що займають більшість місць у нижній палаті Конгресу США, наполягали на скороченні витрат на соціальні статті бюджету.

У свою чергу верхня палата Конгресу, де більшість належить соратникам Обами по Демократичній партії, виступала проти урізання фінансування соціальних програм.

Погодити компромісну бюджетну угоду адміністрації Обами і законодавцям вдалося лише в середині жовтня. До цього моменту протягом двох тижнів робота держустанов, крім стратегічно важливих, була припинена. Простой держустанов обійшовся США, за попередніми підрахунками, в 24 мільярда доларів, пише видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!