У банк "Даніель" введена тимчасова адміністрація

П'ятниця, 17 січня 2014, 15:46

Банк "Даніель" віднесений до категорії неплатоспроможних і з 17 січня в цій кредитно-фінансовій установі введена тимчасова адміністрація.

Про це повідомила прес-служба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, передає "Інтерфакс-Україна".

"16 січня 2014 року виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізосіб прийнято рішення №1 про початок виведення ПАТ "Комерційний банк" Даніель"... з ринку і здійснення в ньому тимчасової адміністрації з 17 січня 2014 року. Тимчасова адміністрація в даному банку запроваджується строком на три місяці з 17 січня по 16 квітня 2014", - йдеться в повідомленні.

За даними Фонду, віднесення банку "Даніель" до категорії неплатоспроможних закріплене постановою Національного банку України №14 від 16 січня 2014 року.

Реклама:

Згідно з повідомленням, уповноваженою особою Фонду гарантування вкладів на тимчасову адміністрацію в банку "Даніель" призначений Євген Ожга.

У повідомленні нагадується, що протягом тимчасової адміністрації вкладники банку можуть отримати свої кошти за договорами банківського депозиту, термін дії яких закінчився, і за договорами банківського рахунку: виплати будуть здійснюватися в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день прийняття рішення Нацбанком про віднесення банку до категорії неплатоспроможних, але не більше 200 тисяч гривень.

Банк "Даніель" заснований в 2003 році. За даними банку, за підсумками третього кварталу 2013 року ніхто з його акціонерів не володів часткою в статутному капіталі, що перевищує 10%: на 11 лютого 2013 року 11 акціонерів-фізосіб сукупно володіли 86,08% банку, а 3 акціонера-юридичні особи - 13,92%.

Згідно з даними Нацбанку, на 1 жовтня 2013 року за розміром загальних активів банк "Даніель" займав 102 місце серед 178 діючих у країні банків.

Як повідомляла "Українська правда" акціонером банку "Даніель" є син екс-прем'єра Пустовойтенка В'ячеслав, якого пов'язують з Юрієм Колобовим.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: