Рада підкинула сотні мільйонів на "виживання" силовиків

П'ятниця, 17 січня 2014, 13:06

Верховна рада збільшила бюджетне фінансування МВС та Служби безпеки.

Про це йдеться у висновках парламентського комітету з питань бюджету, які в повному обсязі були враховані депутатами при прийнятті держбюджету.

Згідно із висновками, на 280 млн гривень зросли видатки Міністерства внутрішніх справ - до 18,664 млрд гривень (у 2013 році – 16,06 млрд гривень).Зокрема, в прийнятому документі з'явилася нова бюджетна програма "Розвиток Державної прикордонної служби", яка, на думку депутатів, потребує таких значних вливань.

Як відомо, прикордонна і міграційна служби входять до структури МВС. Ще напередодні заступник голови бюджетного комітету Верховної ради Оксана Калєтнік запевняла, що не варто спекулювати на темі фінансування МВС, тому що цього року до нього приєдналися дві служби.

Реклама:

Крім того, СБУшникам депутати збільшили видатки ще на 130 млн гривень: +90 млн - на забезпечення заходів і функціонування, +40 млн – на будівництво житла для військовослужбовців СБУ. Річна цифра витрат на відомство таким чином зросла до 3,584 млрд гривень. У 2013 році – 3,452 млрд грн.

На "здійснення правосуддя" Верховному суду в комітеті додали 10 млн гривень, довівши загальну суму видатків Верховного до 115,4 млн гривень. Це на 10 млн більше, ніж минулого року. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!