Британія хоче створити свою торгову зону в Європі

П'ятниця, 17 січня 2014, 11:43

Міністр фінансів Великобританії Джордж Осборн закликав до створення зони вільної торгівлі всередині Євросоюзу.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

Як повідомляється, британська влада продовжує чинити тиск на ЄС.

Глава Мінфіну країни Джордж Осборн вже заявляв, що "Великобританія готова вийти з ЄС, якщо не будуть проведені серйозні реформи".

Реклама:

У своїй новій заяві Осборн, за даними видання Telegraph, висловився на користь створення зони вільної торгівлі між окремими країнами всередині ЄС.

"Ми чули вже багато розмов про створення єдиного ринку послуг, енергоносіїв, цифрових технологій і так далі - пора вже перейти від слів до справи. Нам потрібні інноваційні, проривні ідеї, які допомогли б подолати статус-кво і монопольні домовленості окремих корпоративних груп", - заявив Осборн.

За його словами, якщо члени ЄС приймають такі руйнівні рішення, як податок на фінансові транзакції, чому ми не можемо подумати про заходи, які б сприяли створенню нових робочих місць?

"Якщо ми хочемо вирішити проблему конкурентоспроможності в Європі, нам потрібно мислити масштабно. Необхідна серйозна реформа. На мій погляд, невеликі групи країни цілком можуть продовжувати лібералізацію торговельних відносин між собою  якщо про це не можуть домовитися всі члени ЄС", - зазначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: