"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Договору про реверс газу зі Словаччиною немає

Четвер, 16 січня 2014, 20:40

Україна не зможе почати реверс європейського газу з території Словаччини на територію України через відсутність договору між ПАТ "Укртрансгаз" і словацької газотранспортної компанії Eustream.

Про це офіційно повідомили в прес-службі Eustream, передає "Forbes-Україна".

"Почати реверс європейського газу з території Словаччини на територію України ми зможемо дуже не скоро. Бо ніякого проекту договору або контракту між ПАТ "Укртрансгаз" і словацькою газотранспортною компанією Eustream немає", - повідомили в компанії.

"Більше того, це не українська сторона чекає відповідного кроку словацької, а словацькі газотранспортники другий місяць чекають київських колег для "пророблення останніх деталей, що стосуються, в тому числі, і розвитку газової галузі України", - відзначили в прес-службі.

Реклама:

"Документ, який готується, це Меморандум про взаєморозуміння між Eustream та українським партнером ПАТ "Укртрансгаз". У ньому йдеться про пошук можливостей для технічного рішення щодо здійснення реверсних поставок газу", - пояснив прес-секретар словацької компанії Ваграм Джугурян.

За його словами, Eustream запросила українських партнерів до Братислави, щоб доопрацювати підготовлений наприкінці минулого року Меморандум про взаєморозуміння, і чекає їх відповіді.

Як повідомлялося, в середу в Кабінеті міністрів, відповідаючи на запитання журналістів: "коли буде підписано угоду зі Словаччиною", міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький відповів буквально наступне: "Ми підписали і направили в Словаччину".

При цьому міністр не став уточнювати юридичний статус документа і взагалі уникнув його назви. А тим часом це дуже важливо, тому що Угода або Договір, це предметні документи, в яких йдеться про конкретні дії сторін, деталі та умови угоди, пише видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: