Рада збільшила фінансування програми "Доступне житло" в 2 рази

Четвер, 16 січня 2014, 20:51

Верховна рада збільшила бюджетне фінансування за програмою "Доступне житло", яка передбачає компенсацію державою 30% від вартості житла, в 2 рази - до 100 мільйонів гривень.

Про це йдеться у висновках парламентського комітету з питань бюджету, які в повному обсязі були враховані депутатами при прийнятті держбюджету, передає УНІАН.

Крім того, на 40 млн гривень - до 340 млн гривень, збільшено фінансування з держбюджету програми "Здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов".

Ще на 4,5 млн гривень, - до 11,35 млн гривень, збільшено фінансування Держфонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Реклама:

Як наголошується, правок до фінансування інших програм спрямованих на забезпечення українців доступним житлом, бюджетний комітет не вносив.

Як повідомлялося, в початковій редакції проекту держбюджету на 2014 рік пропонувалося направити на реалізацію п'яти державних програм щодо забезпечення житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, 538,8 млн гривень.

Зокрема, на програму "Надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла" пропонувалося виділити 50 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!