Intel відкладає запуск заводу вартістю 5 мільярдів

Четвер, 16 січня 2014, 19:30

Американський чипмейкер Intel повідомив, що змушений відкласти запуск нового заводу в Арізоні на тлі падіння продажів процесорів для ПК.

Про це повідомляють "Вести.ru".

Раніше передбачалося, що підприємство під назвою Fab 42 розпочне свою роботу наприкінці 2013 року, пише видання.

Також наголошується, що там мала випускатися продукція за 14 технологічними нормами із застосуванням 450-міліметрових кремнієвих пластин. Інвестиції в цей проект становили близько 5 млрд доларів. Будівництво заводу ведеться з 2011 року.

Реклама:

Представник Intel Чак Маллой повідомив агентству Bloomberg про те, що нова фабрика досі не оснащена запланованим обсягом обладнання.

Компанія вирішила в першу чергу спрямувати гроші на модернізацію трьох уже діючих заводів, повідомив Маллой.

Відомо, що компанія Intel налагодила виробництво процесорів в Арізоні, Орегоні, Нью-Мексико, Ірландії, Ізраїлі та Китаї.

Також нещодавно генеральний директор Intel Брайан Кржаніч оголосив про те, що компанія проведе ребрендинг антивірусних продуктів і позбудеться від торгової марки McAfee, замінивши її на Intel Security. Таку заяву CEO Intel зробив у рамках виставки CES 2014.

McAfee є однією з найстаріших компаній на ринку засобів забезпечення комп'ютерної безпеки, заснованої в 1987 році. Відтоді її неодноразово перепродавали, а в лютому 2011 року McAfee дісталася Intel за ціною 7,7 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!