Рада підвищила граничний рівень держборгу у 2014 році на 4,4 мільярда

Четвер, 16 січня 2014, 16:04

У проголосованому в парламенті законопроекті про Державний бюджет на 2014 рік показник граничного обсягу держборгу було збільшено на 4,4 мільярда гривень – до 584,5 мільярда гривень.

Про це, зокрема, свідчить висновок Комітету з питань бюджету, який був напередодні опублікований на сайті Верховної ради.

У відповідному висновку містяться рекомендації бюджетного комітету, які були враховані при голосуванні законопроекту про Держбюджет на 2014 рік. Як відомо, голосування відбувалося без розгляду правок документу.

Відповідно до висновку комітету, в дохідній і видатковій частині кошторису без змін. Доходи на рівні 392,4 млрд гривень. Витрати на рівні 447,3 млрд гривень. Граничний дефіцит - 59,5 млрд гривень.

Реклама:

Зміни торкнулися показника граничного обсягу державного боргу. Його суму було збільшено на 4,4 млрд гривень – до 584,5 млрд гривень.

Основні соціальні параметри – прожитковий мінімум, мінімальна заробітна плата – залишилися без змін, так само як і в попередній версії проекту бюджету.

Що стосується обсягу державних гарантій, то їх сума, як і в попередньому проекті бюджету, становить 50 млрд гривень. Порядок залучення кредитів під держгарантії у 2014 році та умови їх надання так само будуть встановлюватися Кабінетом міністрів.

Держгарантії будуть надаватися рішенням Кабміну для сплати по кредитах підприємств держсектора, в тому числі Державного агентства автомобільних доріг України, Аграрного фонду, а також під інвестпроект "Створення космічного ракетного комплексу "Циклон-4".

Ці підприємства звільняються від зобов'язання надавати майнове або інше забезпечення виконання зобов'язань за наданими в 2014 році державним гарантіям.

В законопроект комітетом також було внесено ряд змін до статей доходів і витрат держбюджету з коригуванням підсумкових показників бюджету.

Як відомо, в четвер Верховна рада проголосувала за Держбюджет на 2014 рік без розгляду і голосування змін до документу. За законопроект №3000 проголосувало 249 народних депутатів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!