"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україні необхідно більше часу для вивчення матеріалів МВФ - Фонд

Середа, 15 січня 2014, 19:12

Владі України необхідний додатковий час для розгляду підготовлених Міжнародним валютним фондом звітів про економічний розвиток країни.

Про це йдеться в повідомленні Фонду, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, мова йде про два звіти: про щорічні консультації за статтею IV і першому пост-програмному моніторингу, а також пост-фактум оцінці програми stand-by 2010 року.

МВФ нагадує, що рада директорів цієї міжнародної фінансової організації розглянула ці питання 16 грудня 2013 року.

Реклама:

Фонд нагадує, що відповідно до статті IV статуту організації, вона має мандат на здійснення нагляду за економічною, фінансовою та валютною політикою своїх членів з метою забезпечення ефективного функціонування міжнародної валютної системи.

Також наголошується, що оцінка МВФ такої політики передбачає всебічний аналіз загальної економічної ситуації і стратегії кожної країни-члена.

Як правило, такі консультації з урядом і центробанком проводяться раз на рік, після чого менеджмент фонду подає доповідь раді його директорів для обговорення, а отриманий за підсумками цієї дискусії документ передається владі країни.

Що стосується пост-програмного моніторингу, то він передбачає більш ретельний моніторинг політики країн-членів, програми підтримки яких з боку МВФ вже минули, але заборгованість яких перед фондом залишається значною.

Такий моніторинг націлений на забезпечення раннього попередження про дії, які можуть поставити під сумнів подальшу зовнішню платоспроможність, і є механізмом залучення уваги влади країни і ради директорів і стимулювання поліпшення ситуації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!