"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Іноземну компанію допустили до обігу на українському фондовому ринку

Середа, 15 січня 2014, 13:25

Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку 14 січня 2014 року на своєму плановому засіданні прийняла рішення щодо допуску акцій Ukrproduct Group Ltd. до обігу на території України.

Про це йдеться у повідомленні комісії.

"Безумовно, це рішення є певною мірою історичним та епохальним. Адже нарешті те, над чим так довго працювали регулятор і учасники вітчизняного фондового ринку, здійснилось", - акцентував увагу на значимості рішення член комісії Анатолій Амелін.

За його словами, сформувавши необхідну нормативну базу, ми відповіли на запит фондової спільноти та забезпечили можливість розширення ринкового інструментарію за рахунок нових ліквідних цінних паперів. Тепер, власне, ми дочекались першого прецеденту та видачі дозволу на допуск цінних паперів іноземного емітенту до обігу на території України.

Реклама:

Згідно до резолюції регулятора, до обігу на території України допущено 581,4 тис акцій емітента номінальною вартістю 0,1 англійських фунтів стерлінгів кожна на загальну суму 58,14 тис англійських фунтів стерлінгів, які обліковуються на коррахунку ПАТ "НДУ" в іноземній депозитарній установі, Euroclear UK & Ireland.

Зауважимо, що загальна кількість акцій Ukrproduct Group Ltd. становить 60 тис шт. Планується, що обіг цінних паперів емітента буде здійснюватись на "Українській біржі".

Амелін додав, що учасники ринку мають самостійно визначитися, наскільки привабливим для них є така ініціатива.

"Якщо українські інвестори виявлять зацікавленість у цьому інструменті, то їх буде більше. Це, у свою чергу, створить додаткові можливості для "перезавантаження" вітчизняного фондового ринку та залучення компаніями інвестицій за допомогою ринку цінних паперів", - зауважив член комісії.

Зазначимо, що обіг цінних паперів іноземного емітента на території України може здійснюватися з наступного дня після опублікування повідомлення про прийняття рішення про допуск в офіційному друкованому виданні Комісії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: