"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Азарова онкохворим дітям дали у 367 разів менше грошей ніж міліції

Вівторок, 14 січня 2014, 17:37

На лікування усіх онкохворих дітей України на 2014-ий рік передбачено лише 50 мільйонів гривен.

Про це повідомляють волонтери-члени опікунської Ради ОХМАТДИТу.

За їхніми словами, ця сума складає не більше 20% від потреби.

"Цих грошей не вистачить навіть на елементарні ліки для хіміотерапії, не кажучи вже про дорогі. Жоден благодійний фонд не зможе замінити собою державні функції і таке бюджетування це просто хрест на тисячах дитячих життів", - заявила у коментарі УП. Життя засновник благодійного фонду "Таблеточки" Оля Кудіненко.

Реклама:

В.о голови Опікунської Ради НДСЛ "Охматдит"Ганна Гопко зазначила на своїй сторінці у Фейсбук, що 50 мільйонів гривен це майже у 4,5 рази менше, ніж 216 мільйонів, які "вибили" на фінансування лікування онкохворих дітей минулого року, і майже вдвічі менше, ніж 2012-ого.

"Гарні пріоритети у влади: нехай діти помирають, лиш би міліціонери були ситі із своїми 18 мільярдами (Таку суму закладено на фінансування МВС у бюджеті 2014-ого року - УП. Життя)", - обурюється Гопко.

Як відомо, фінансування дітей з онко- та онкогематологічними хворобами також передбачене з відрахуваннь від проведення державних лотерей, але волонтери наголошують, що наповнення цього спецфонду непрогнозоване і у кращому випадку "живі" гроші з нього надійдуть лише в серпні.

"А тендери не проводитимуться без грошей і діти сидітимуть на 50 мільйонах гривен до вересня", - підкреслює Ганна.

На дорослих онкохворих, за даними волонтерки, передбачено 298 мільйонів гривен замість необхідного мінімума у 1,7 мільярда гривень.

Українська правда. Життя

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: