Україна на останньому місці у рейтингу економічної свободи

Вівторок, 14 січня 2014, 16:56

Україна посіла останню сходинку у рейтингу економічної свободи серед європейських країн.

Про це йдеться у новому "Індексі економічної свободи", пише "Голос Америки".

За інформацією видання, індекс економічної свободи України становить 49,3 бала зі 100 можливих. Це - найнижчий показник з 43 європейських країн. Таким чином Україна потрапила до групи країн, де пригнічуються економічні свободи (49,9 - 0). Середній показник у світі - 60,3 бала.

Якщо брати світові показники, то Україна посідає 155 сходинку зі 178 у рейтингу економічної свободи. Минулого року Україна посіла 161 місце.

Як зазначається, рейтинг очолює Гонконг, а за ним йдуть - Сингапур, Австралія, Швейцарія, Нова Зеландія, Канада, Чилі, Маврикій, Ірландія та Данія.

Звіт щорічно готує Фонд "Спадщина" спільно з газетою Wall Street Journal. Аналіз економічної свободи проводиться з 1995 року.

Автори індексу вимірюють економічну свободу у 178 країнах за десятьма показниками: права власності, свобода від корупції, фіскальна свобода, державні витрати, свобода підприємництва, свобода праці, монетарна свобода, свобода торгівлі, свобода інвестицій, фінансова свобода.

"Економічна свобода в Україні і надалі зазнає "репресій", - йдеться в доповіді.

Реклама:

Найгірші показники з 10 індикаторів Україна має за свободу інвестицій, свободу від корупції та фінансову свободу і права власності.

Останню сходинку рейтингу посідає Північна Корея, передостанню - Куба. Росія посідає 140 сходинку і зайняла 41 місце з 43 європейських країн, пише видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!