НПЗ Курченка віддасть своє майно в заставу російському банку?

Вівторок, 14 січня 2014, 15:40

Одеський нафтопереробний завод може передати в заставу своє рухоме і в іпотеку нерухоме майно ВАТ "Банк ВТБ" в якості забезпечення кредитів, виданих фінустановою на адресу Swisspro Capital Ltd. і пов'язаних з цією компанією осіб.

Такі дії акціонери заводу схвалили на зборах 23 грудня 2013 року, протокол якого оприлюднений на веб-сайті Одеського НПЗ.

Крім того, підприємство може виступити поручителем за вказаним кредитом. Основна сума кредитної угоди, підписаної 28 липня 2013 року між ВТБ, Swisspro Capital і пов'язаними з нею особами, - 370 млн доларів.

Серед осіб, пов'язаних зі Swisspro Capital Ltd., в протоколі вказані Prosperity Development SA, Soprema Trading Ltd. і Empson Ltd.

Реклама:

На розгляд акціонерів Одеського НПЗ 23 грудня також виносилося питання схвалення договору купівлі інвестиційних сертифікатів ТОВ "Фанварезсіті" на 300 млн гривень, однак власники заводу не стали голосувати по ньому.

Як повідомлялося, Одеський НПЗ відновив переробку сировини у вересні 2013 року. До цього він простоював з жовтня 2010 року.

Група компаній "ВЕТЕК", власником якої є Сергій Курченко, і ВАТ "ЛУКОЙЛ" (РФ) 5 липня 2013 закрили операцію з купівлі-продажу ПАТ "Одеський НПЗ". Проектна потужність підприємства з переробки сировини становить 2,8 млн тонн на рік.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!