Fitch залишив незмінними рейтинги Uklandfarming

Вівторок, 14 січня 2014, 15:22

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings зберегло прогноз "Укрлендфармінга" на рівні "В-" після покупки сировинним трейдером Cargill 5% частки в компанії.

Про це йдеться в повідомленні агентства Fitch, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням агентства, ця подія є позитивною для "Укрленфармінга", відображаючи інтерес великого міжнародного трейдера до українського агропромисловому комплексу.

Fitch відзначає, що Cargill не братиме участі в операційному управлінні діяльності "Укрлендфармінга" і не планує збільшувати свою частку в компанії в найближчому майбутньому.

Реклама:

Агентство вважає, що операція мало вплине на кредитоспроможність "Укрленфармінга" зважаючи на придбання Cargill дуже маленької частки, проте стратегічне партнерство принесе деякі операційні переваги для найбільшого в Україні за обсягами земельного банку агрохолдингу.

Як наголошується, ці переваги будуть стосуватися збільшення обсягів торгівлі зерном між сторонами та експорту зерна в Китай.

Fitch не очікує, що угода якось позначиться на обсягах операційного прибутку "Укрлендфармінга" в 2014 році.

Як повідомлялося, видання Financial Times днем раніше повідомило про придбання найбільшим у світі сировинним трейдером Cargill 5% частки в найбільшому за розмірами земельного банку в Україні агрохолдингу "Укрлендфармінг" за 200 млн доларів.

Виходячи з суми угоди, загальна вартість восьмої у світі за обсягами земельного банку - компанії "Укрлендфармінг" - оцінена в 4 млрд доларів. У компанії підтвердили закриття угоди в кінці 2013 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: