"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінагропрод підвищив прогноз експорту зернових до 33 мільйонів тонн

Вівторок, 14 січня 2014, 15:08

Прогноз експорту зернових у поточному маркетинговому році підвищено до 33 мільйонів тонн.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

За словами міністра аграрної політики та продовольства Миколи Присяжнюка, на сьогодні вже відправлено на зовнішні ринки понад 20 мільйонів тонн збіжжя.

"Оскільки врожай зернових 2013 року уже в заліковій вазі склав близько 63 мільйона тонн, підвищилася планка експортного потенціалу. Так, за поточними оцінками, до 1 липня Україна зможе поставити на зовнішні ринки близько 33 мільйона тонн зерна. І на сьогодні вже поставлено за кордон понад 20 мільйонів тонн", - зазначив міністр.

Реклама:

За словами Присяжнюка, українське зерно залишається конкурентним та затребуваним на зовнішніх ринках. Тож, аби задовольнити високий попит за кордоном та швидше розвантажити внутрішній ринок, прискорилося зростання обсягів експорту зерна.

"Нагадаю, що в листопаді та грудні обсяги експорту зросли до понад 4,6 мільйона тонн в місяць. Це рекордні темпи в історії незалежності, яких раніше не пропускала вітчизняна логістика", - сказав міністр.

"Тому, аби підвищити можливості зернової логістики, торік Уряд розпочав комплексну роботу з її оптимізації. Це допомогло швидко та більш злагоджено розвантажувати внутрішній ринок від залишків минулорічного та значних обсягів зерна нового врожаю", - зауважив глава відомства.

Також Присяжнюк додав, що ця робота продовжується й надалі. Адже не експортованими залишаються ще близько 13 мільйонів тонн збіжжя. Тому забезпечення стабільного функціонування інфраструктури зернового ринку та тісна взаємодія з усіма учасниками ринку залишаються пріоритетними для Уряду та Мінагрополітики зокрема.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: