Розмір Шевченківської премії збільшили в 5 разів

Вівторок, 14 січня 2014, 13:00

Кабінет міністрів затвердив остаточну суму Національної Шевченківської премії, яку Віктор Янукович доручав збільшити вдвічі.

Про це сказала депутат від ПР Ганна Герман під час брифінгу, передає "УНІАН" .

Герман нагадала, що в грудні президент підписав відповідне доручення прем'єр-міністру Азарову.

"І сьогодні вдалося не вдвічі, а в кілька разів збільшити розмір грошової суми Шевченківської національної премії, і ця премія становитиме вже цього року в березні, її вручатимуть 5 березня, - 1 мільйон 300 тисяч гривень", - сказала депутат.

Реклама:

Герман нагадала, що минулого року ця премія становила близько 300 тисяч гривень.

"Це хороша фінансова підтримка для творчих людей, для тих людей, яким матеріальна підтримка від держави зараз дуже важлива", - сказав Герман.

Також вона додала, зокрема, що домовилися про фінансування завершення ремонту Національного музею Тараса Шевченка в Києві, а також вдалося знайти спонсорів, які допоможуть профінансувати нову експозицію цього музею.

Герман також зазначила, що якщо в четвер Верховна рада проголосує за держбюджет  на 2014 рік, то зазначені зміни будуть можливі.

"Я ще раз висловлюю надію, що опозиція розуміє, що людям потрібні зарплати і пенсії, що школам, дитячим садкам, театрам потрібно фінансування, і що без бюджету на наступний рік країна може скотитися до бідності, до бідності скотяться мільйони людей. Я сподіваюся, що опозиція це зрозуміє і проголосує, дасть можливість нам проголосувати в четвер за новий бюджет України" , - сказала депутат.

Нагадаємо, розгляд бюджету на 2014 рік у Верховній раді заплановано на 16 січня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!