Влада обіцяє аграріям міндобрива за пільговою ціною

Вівторок, 14 січня 2014, 10:37

Аграрний фонд планує незабаром почати реалізацію аміачної селітри за пільговими фіксованими цінами для аграріїв, з якими укладено форвардні контракти на поставку зерна врожаю 2014 року.

Про це йдеться в повідомленні фонду.

При цьому деталі продажу міндобрив не уточнюються.

Аграрний фонд нагадує, що закупівля зерна у сільгосптоваровиробників на умовах форварда триває: приймаються заявки на реалізацію пшениці, ячменю та жита майбутнього врожаю. Навесні 2014 фонд почне закупівлі вівса, проса і гречки.

Реклама:

Як повідомлялося, Аграрний фонд планує закупити по форварду 1,2 млн тонн зернових культур врожаю майбутнього року. Станом на 9 січня він законтрактував 305 тис. тонн зерна.

Нагадаємо, раніше аграрні асоціації звернулися до прем'єр-міністра Миколи Азарова з проханням не допустити подальшого подорожчання мінеральних добрив.

Зокрема, у листі йшлося про те, що відпускна ціна на найбільш поширене добриво-аміачну селітру - протягом останнього місяця зросла із 2800-2900 гривень за тонну до 3500 гривень за тонну або на 25%, а ціни реалізації цієї продукції сільськогосподарським підприємствам підвищились до 3500 гривень за тонну.

Водночас, при потребі для весняно-польових робіт близько 1 млн тонн азотних добрив у фізичній вазі у лютому-березні буде поставлено не більше 40%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: