Японська Suntory купує виробника віскі Jim Beam за 16 мільярдів

Понеділок, 13 січня 2014, 20:09

Японська Suntory Holdings Inc., один з найбільших виробників пива і віскі в світі, досягла угоди про придбання американської Beam Inc. за 16 мільярдів доларів, включаючи борг компанії у розмірі 2 мільярдів доларів.

Про це повідомляє агентство Bloomberg, передає "Інтерфакс-Україна".

Як наголошується, вартість операції, завершення якої очікується в першій половині поточного року, більш ніж в 20 разів перевищує EBITDA американської компанії за 12 місяців по 30 вересня 2013 року. Suntory заплатить 83,5 доларів за акцію Beam, тоді як на закритті торгів у п'ятницю папери фірми коштували 66,97 доларів.

У кінці 2012 року Bloomberg повідомляло про те, що Suntory розглядає можливість придбання Beam спільно з найбільшим виробником міцного алкоголю в світі Diageo Inc. Можлива сума угоди називалася в районі 10 млрд доларів.

Реклама:

На думку експертів, зниження загальних витрат від злиття двох компаній буде мінімальним, проте японський виробник напоїв отримає значно більший доступ до північноамериканського ринку міцних напоїв, найбільшому в світі, тоді як продукція Beam зможе краще продаватися в Азії.

Купівля Beam стала найзначнішою операцією по злиттю з початку року в світі і найбільшою в історії Suntory.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!