"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія готова обговорювати тему України на саміті з ЄС у січні

Понеділок, 13 січня 2014, 19:51

Москва готова обговорювати тему України на наступному саміті ЄС-Росія в кінці січня.

Про це заявив глава місії Росії при Європейському Союзі Володимир Чижов на конференції, організованій Центром європейської політики в Брюсселі, передає УНІАН.

Він також зазначив, що не повинно бути змагань двох інтеграційних проектів - Євросоюзу і Митного союзу.

"Відносини між Росією і ЄС насправді краще, ніж часом зображують мас-медіа. Відносини між Росією і ЄС не потрібно зводити тільки до України. Однак Україна - це суверенна країна, яка приймає власні рішення і проводить власну політику. Ми готові обговорювати будь-яку тему на саміті, яка обопільно цікава", - сказав Чижов.

Реклама:

"Ми також готові до переговорів у тристоронньому форматі, але ЄС відмовився від цієї ідеї, сказавши, що танго втрьох не танцюють", - додав він.

"Ми повинні знайти шляхи гармонізації ЄС і євразійського інтеграційного процесу. Ми повинні говорити про порівнянності двох інтеграційних проектів. Найкращим шляхом був би шлях зміцнення зв'язків між двома інтеграційними угрупуваннями", - сказав російський дипломат.

Як наголошується, наступний саміт ЄС-Росія має відбутися в Брюсселі 28 січня. Керівники ЄС критикували Росію за тиск на Україну, результатом чого стало непідписання Києвом Угоди про асоціацію з ЄС на саміті "Східного партнерства" наприкінці листопада в Вільнюсі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!