Російський газ для Китаю буде на 200 доларів дорожче, ніж для України

Понеділок, 13 січня 2014, 19:10

"Газпром" і CNPC близькі до укладення угоди про ціну на російський газ, який обійдеться Китаю в 13 доларів за 1 мільйон британських термічних одиниць або приблизно 470 доларів за 1 тисячу кубометрів.

Про це пишуть "Вести.ru" з посиланням на газету The Financial Times.

Як наголошується, вартість газу на російсько-китайському кордоні становитиме 10-11 доларів за 1 млн BTU - 360-400 доларів за 1 тисячу кубометрів. При цьому формула ціни на російський газ заснована на вартості азіатській кошика нафтопродуктів.

"Газпром" не виключає, що угода з Китаєм на постачання газу може бути підписана до китайського Нового року - 31 січня 2014 року", - заявив у грудні 2013 глава "Газпрому" Олексій Міллер.

Реклама:

"Ступінь готовності контракту дуже висока. Залишилося визначити тільки базову ціну", - пояснив Міллер.

На вересневому саміті G20 в Петербурзі "Газпром" і CNPC підписали угоду про основні умови постачання природного газу з Росії в Китай за східним маршрутом. Документ носить юридично зобов'язуючий характер.

Компанії узгодили основні умови поставок російського газу в Китай за східним маршрутом, обсяг і терміни початку поставок, умова "бери або плати", строки нарощування поставок, умови гарантованих платежів, місця точок здачі газу на кордоні, а також інші ключові умови поставок газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!