Банк Росії відмовився від валютних інтервенцій

Понеділок, 13 січня 2014, 18:04

Банк Росії з 13 січня 2014 року знизив обсяг цільових валютних інтервенцій з 60 мільйонів доларів до 0 доларів США в день.

Про це повідомляється на сайті Банку Росії, пише ИТАР-ТАСС.

Таким чином, ЦБ повністю відмовився від даного виду інтервенцій. Дане коректування було здійснено з метою подальшого підвищення гнучкості курсоутворення в рамках поступового переходу до 2015 року до режиму плаваючого валютного курсу, пише видання.

Як наголошується, цільові інтервенції ЦБ в основному були спрямовані на нейтралізацію стійких очікувань учасників внутрішнього валютного ринку щодо зміни обмінного курсу рубля, що формуються під впливом ситуації, зовнішньоекономічної кон'юнктури. Вони не впливають на об'єм здійснюваних Банком Росії операцій на валютному ринку.

Реклама:

Обсяги цільових інтервенцій визначаються з урахуванням оцінки зовнішньоторговельного балансу країни і динаміки цін на енергоносії на світових ринках.

"Зниження обсягу цільових інтервенцій призведе до збільшення чутливості кордонів операційного інтервалу допустимих коливань вартості бівалютного кошика до обсягу здійснених Банком Росії інтервенцій, спрямованих на згладжування надмірної волатильності обмінного курсу рубля", - пояснює регулятор.

Також наголошується, що реалізовані зміни за інших умов забезпечать зменшення прямої присутності Банку Росії на внутрішньому валютному ринку, що сприятиме посиленню дієвості процентної політики.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!