Ціни на золото близькі до місячного максимуму

Понеділок, 13 січня 2014, 16:34

Ціни на золото тримаються поблизу місячного максимуму, оскільки слабкі дані про зайнятість у США викликали очікування, що ФРС сповільнить темп скорочення стимулів.

Про це пише "Reuters".

Як відзначає видання, в понеділок золото торгується по 1.246,76 долара за тройську унцію в порівнянні з 1.246,70 долара на закритті торгів у п'ятницю.

"Ціни можуть продовжити зростати до рівня 1.267 долара. На фондовому ринку США розпочався сезон звітності, тому в разі сильних розчарувань у фінансових результатах компаній гроші можуть повернутися на ринок золота", - сказала інвестиційний аналітик Phillip Futures Джойс Лью.

Реклама:

Проте в цілому макроекономічні прогнози залишаються несприятливими для золота, особливо враховуючи зростання прибутковості облігацій і хороші перспективи долара, вважає аналітик.

"Ми вважаємо, що ціна золота буде підтримуватися на цьому тижні, але ралі може скоро закінчитися", - зазначає Лью.

У 2013 році золото подешевшало майже на 30% у зв'язку зі скороченням стимулів ФРС, але в січні ціни зростають за рахунок спаду на фондових ринках і підвищеного попиту в Китаї перед Новим роком за місячним календарем.

Ринки вважають, що слабкий звіт про зайнятість у США, що вийшов в п'ятницю, змусить ФРС відкласти скорочення стимулюючої програми, розпочате в грудні.

Націнки на золото 99,99 проби на Шанхайській біржі золота знизилися до 17 доларів за унцію з 18 доларів в п'ятницю у зв'язку з скороченням покупок в Китаї.

Срібло торгується по 20,05 долара за унцію в порівнянні з 20,11 долара на закритті торгів у п'ятницю, платина коштувала 1.431 долара проти 1.433,50 долара , і паладій - 737,70 долара проти 739 доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: