"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Присяжнюк каже, що аграрії поповнили держскарбницю на 47 мільярдів

Понеділок, 13 січня 2014, 14:24

У 2013 році аграрії поповнять зведений державний бюджет на 47 мільярдів гривень.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

"Минулого року аграрний сектор залишився бюджетоутворюючою галуззю вітчизняної економіки. Так, за підсумками 2013 року очікується 47 мільярда гривень надходжень до Зведеного бюджету від підприємств АПК", - наголосив міністр.

Він також зазначив, що наповнення дохідної частини бюджету підприємствами стабільно зростає щороку. Зокрема, з 2010 року цей показник збільшився на 37%. Це істотне зростання.

Реклама:

Присяжнюк підкреслив, що аграрний сектор залишається у лідерах з наповнення бюджету серед галузей вітчизняної економіки. Водночас, бюджетна підтримка галузі залишається недостатньою.

"Кабмін уже передав проект Держбюджету на 2014 рік до Верховної ради. І документ уже знаходиться на розгляді в комітетах парламенту. Нагадаю, що в ньому, у порівнянні з 2012 роком, планується збільшити фінансову підтримку тваринництва. Проте ми й надалі наполягатимемо на збільшенні бюджетної підтримки кооперації, розвитку фермерства, дрібно- та середнього сільгоспвиробництва", - підкреслив глава відомства.

За словами Присяжнюка, Мінагрополітики відстоюватиме посилення бюджетної підтримки аграрного виробництва та розвитку сільських територій під час прийняття бюджету 2014 року Верховною радою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: