"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Казахстан може вступити до СОТ в 2014 році

Понеділок, 13 січня 2014, 13:10

Переговорний процес щодо вступу Казахстану до Світової організації торгівлі (СОТ) близький до завершення.

Про це в понеділок на прес-конференції повідомив заступник міністра економіки і бюджетного планування країни Тимур Жаксиликов, передає "ИТАР-ТАСС".

"На сьогоднішній день в рамках переговорного процесу залишилися два питання, пов'язані з тарифною гармонізацією при вступі Казахстану до СОТ", - заявив Жаксиликов.

"У нас є розуміння з нашими країнами - учасниками переговорів про те, в якому напрямку ці питання вирішуватимуться, і ми вважаємо, що протягом цього року є всі можливості завершити переговори і вступити до СОТ" , - додав він.

Реклама:

Він також повідомив, що вступ до СОТ передбачає завершення переговорних процесів по чотирьох напрямках - це двосторонні переговори щодо товарів, послуг, сільському господарству і системних питань.

"На сьогоднішній день переговори по товарах, по послугах, з системних питань, по сільському господарству практично завершені", - поінформував заступник голови мінекономіки.

Говорячи про очікування від вступу Казахстану до СОТ, Жаксиликов заявив, що значно буде спрощено доступ казахстанських товарів на ринки країн-учасниць організації.

"Перш за все, ми будемо користуватися режимом найбільшого сприяння, тобто до нас не застосовуватимуться дискримінаційні умови при торгівлі, також це стосується умов транзиту наших товарів територією цих держав", - зазначив заступник міністра.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: