Панамці розіграли з Ахметовим ще 385 шахтарських мільйонів

Понеділок, 13 січня 2014, 11:56

ТОВ "Компанія "Гірничі машини" виграло тендери держпідприємств на 385,12 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Більшу частину цієї суми  276,47 млн гривень – склади підряди ДП "Шахтарськантрацит" на обладнання для оснащення 5 східної лави східного блоку пласта h8 і 6 східної лави центрального блоку пласта h7 шахти "Шахтарська-Глибока".

Решту підрядів на 108,65 млн гривень фірма отримала від "Артемвугілля" та "ВК "Краснолиманська".

Реклама:

Засновником ТОВ "Компанія "Гірничі машини" є панамський офшор "Севард трейдінг інк" (Sevard trading inc.). Президентом "Севарду" є Татьяна Іцель Салданья Ескобар. За даними реєстру панамських компаній станом на 2010 р. Салданья була одним з уповноважених директорів ще двох панамських фірм – "Cascado AG" і "Systemo AG". Разом з нею на той момент у списку директорів цих компаній були латвійці Стан Горін та Ерік Ванагельс, найбільш відомі як продавці "вишки Бойка".

Переможець тендерів має таку саму назву як і машинобудівельний холдинг Ріната Ахметова – ПрАТ "Торгова компанія "Гірничі машини". І саме ця фірма Ахметова була єдиним конкурентом панамців на цих тендерах.

Офіційно у групі Ахметова заявляють, що ТОВ "Компанія "Гірничі машини" не має до них стосунку.

"Панамська" компанія "Гірничі машини" почала вигравати державні тендери у 2012 році, отримавши з того часу підряди щонайменше на 2,37 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!