"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На будівництво "Охматдиту" дають ще півмільярда

Субота, 11 січня 2014, 10:23

ДП "Укрмедпроектбуд" за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "Укрпрофмед" на роботи з будівництва сучасного лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит".

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Вартість угоди становить 490,36 мільйона гривень.

Як зазначається, виконавця обрано за неконкурентною процедурою закупівлі "в одного учасника", оскільки "Укпрофмед" був генпідрядником у 2011-2012 роках.

Реклама:

Власниками компанії "Укрпрофмед" є Командитне товариство "Пентафлекс Гроссменн Ел.Пі." (Единбург, Сполучене королівство) і ТОВ КУА "ІФГ Капітал венчурні фонди" Ірини Новикової.

Субпідрядником будівництва "Охматдиту" є фірма "Євроінвестстрой", близька до оточення Олександра Януковича.

Нагадаємо, що в листопаді було оголошено тендер на залучення кредиту на будівництво "Охматдиту". Кредитором було обрано державний "Ощадбанк". У конкурсній документації повідомляється, що кредит береться на п’ять років. Разом з тим розмір кредиту та відсотків не оприлюднені.

30 жовтня Кабінет міністрів підняв кошторисну вартість будівництва лікарні "Охматдит" з 1,79 млрд гривень до 2,48 млрд гривень. Станом на 1 квітня 2013 року було профінансовано роботи на 345 млн гривень. Тендери проведено на суму 1,23 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: