"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держфінінспекція нарахувала у Богатирьової 12,5 мільйонів "переплати"

П'ятниця, 10 січня 2014, 19:51

У 2013 році Держфініспекція виявила 29 випадків закупівлі Міністерством охорони здоров'я ліків за суттєво завищеними цінами, що призвели до розтрати 12,5 мільйонів бюджетних коштів.

Про це повідомила Державна фінансова інспекція  у відповідь на депутатське звернення заступника голови партії "Батьківщина", народного депутата Павла Петренка, повідомляє прес-служба партії.

Зокрема, Держфінінспекція встановила, що при закупівлі МОЗом лікарського засобу "Доцет 80 мг" за ціною 3 790 гривень ціна на аналогічний лікарський препарат у Молдові була значно нижчою - 2791,01 гривень; лікарського засобу "Лейкофозин" за ціною 56,94 гривень ціна на аналогічний лікарський засіб у Болгарії була 28,92 гривні.

Окрім того, у відповіді зазначено, що в 2012 році Міністерство охорони здоров’я не забезпечило заклади охорони здоров'я необхідними ліками та виробами медпризначення.

Реклама:

У МОЗі ситуацію пояснили тим, що вимога закуповувати ліки за цінами не вищими за рівень задекларованих з урахуванням усіх надбавок поширюється лише на державні заклади і установи охорони здоров'я. А Міністерство охорони здоров’я є центральним органом виконавчої влади та не є закладом охорони здоров'я.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: