"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У 2013 році в Україні було продано більше 196 тисяч нових авто

П'ятниця, 10 січня 2014, 16:46

За 11 місяців 2013 обсяг продажів нових легкових автомобілів в Україні становив більше 196 тисяч одиниць.

Про це заявила начальник відділу ДП "Держзовнішінформ" Вікторія Маналатьева.

Лідером галузі залишається вітчизняний виробник ЗАЗ, частка якого в структурі продажів становить близько 15%.

"При цьому реалізація популярної моделі ZAZ Sens за вказаний період досягла близько 6500 автомобілів", - зазначила експерт.

Реклама:

Другу сходинку впевнено займають автомобілі російського виробництва, з яких найбільше було продано Hyundai Accent збірки Санкт-Петербурзького заводу, показник становить близько 6000 одиниць. Замикають трійку німецькі автомобілі, серед яких найбільше було продано Ford Focus, - близько 3 тисяч автомобілів.

Японські і китайські автомобілі займають відповідно четверту і п'яту сходинку.

Однак рейтинг японських автомобілів є досить високим завдяки гібридним автомобілям Toyota Prius, які закуповувалися в листопаді 2013 для Міністерства внутрішніх справ в рамках реалізації проекту за схемою зелених інвестицій Кіотського протоколу.

Ціноутворення на автомобільному ринку України носить досить складний і суперечливий характер. Більшість автомобілів протягом 2013 подорожчало на 7-8%, а в преміальному сегменті (Mercedes -Benz, BMW та ін) приріст ціни становить більше 10%.

"Таке підвищення цін пов'язане, по-перше, з введенням нових ставок мит на ввезення автомобілів, які почали діяти з 13 квітня 2013 року. По-друге, істотний вплив на підвищення цін призвело введення 1 вересня 2013 утилізаційного збору залежно від об'єму двигуна, який автодилери також включили у вартість нових автомобілів" , - коментує ситуацію на ринку Маналатьева.

Тенденція підвищення цін не припиниться і надалі.

З 1 січня 2014 року, згідно з вимогами СОТ, всі автовиробники в Російській Федерації зобов'язані платити утилізаційний збір, розмір якого буде закладений у виробничій собівартості автомобілів, а отже імпортні ціни на автомобілі також зростуть.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: